6/2/09

Institucions i València C. F.

La ruïnosa operació urbanística del Mestalla propiciada pels governs municipals i autonòmics del PP porta al València C.F. a la pitjor crisi institucional de la seua història

Iniciativa del Poble Valencià ha mostrat hui la seua preocupació per la greu situació econòmica que travessa el València C.F. Per al portaveu d’Iniciativa Francesc Garcia “els governs del Partit Popular tant a l’Ajuntament de València com a la Generalitat són responsables d’esta situació per haver propiciat una solució financera al deute del club a través d’una operació urbanística especulativa que finalment a esdevingut un fracàs”.

Iniciativa a través de les seues diputades autonòmiques en el grup Compromís a Les Corts, Mónica Oltra i Mireia Mollà, ha presentat una bateria de preguntes al Consell perquè aclarisca i assumisca la seua responsabilitat en la fallida econòmica del València.“Volem que el govern de Camps –ha declarat Garcia- es pronuncie sobre si a dia de hui considera que l’operació de l’estadi de Mestalla en el seu conjunt ha sigut un bon mètode per a sanejar els comptes del club. I considerem que Rita Barberà hauria de respondre a la mateixa qüestió. Des del govern municipal i autonòmic, en mans del PP, és va propiciar i autoritzar esta operació urbanística que el temps ha demostrat ruïnosa i ara han d’assumir la seua responsabilitat davant la situació econòmica tan delicada que travessa una de les institucions més importants del País Valencià”.

“El fons de la qüestió és el model econòmic que s’ha vingut impulsant des del Partit Popular en els últims anys, basat en la rendibilitat a curt termini a través de la construcció sense límits. En el moment que la bombolla immobiliària ha esclatat moltes entitats com el València CF s’han vist empantanades en projectes que a dia de hui no tenen cap viabilitat”.

Per a Francesc Garcia “ara és parla de què Bancaixa pot agafar el timó del club, però hem d’advertir al valencianisme i a la societat en general que existeixen seriosos dubtes sobre quina és la situació financera actual de la pròpia Bancaixa, ja que esta entitat financera ha caigut en el mateix parany que el València CF i de la mà del PP s’ha clavat en distintes operacions urbanístiques que també han fracassat. El Consell està injectant centenars de milions a les dos caixes valencianes i des d'’Iniciativa ja hem demanat la compareixença en Les Corts dels presidents dels consells d’administració tant de Bancaixa com de la CAM per a què informen de la seua situació actual”.