29/11/08

Un discurs per a un Congrés

No patiu, seré breu (o almenys ho intentaré).
Bon dia a tots.
València ciutat, la ciutat de València, serà dona o no serà... no serà com nosaltres volem. La feminització de la capital del nostre país suposa un objectiu urgent per a la gent d’Iniciativa. Un objectiu al qual no podem ni sabem renunciar. La ciutat que dialoga, la ciutat que acull, la ciutat sensual (per què no), la ciutat que té cura dels seus fills és la ciutat que el segle XXI demana.
València serà femenina, o no serà. Perquè en cas contrari, de continuar en aquesta estel·la de diàleg de sords, compravenda de sentiments, marginació del dèbil i exaltació de la incultura, València, és a dir, els ciutadans que en fem part, perdrem el tren que la societat del coneixement ha posat davant de nosaltres, i amb ell, un seguit d’oportunitas per a un món millor.
Una València femenina, tan atrevida i intel·ligent com una professora, tan amable i carinyosa com els nostres nòvios i nòvies, no només ens facilitaria la vida, sinó que convertiria el futur en un barri habitable, un barri amb cinemes de divendres i pastisseries de diumenge, un barri amb un llibre sota el braç i besos, molts besos pel carrer.
Des d’Iniciativa farem el possible, estem ja fent el possible, perquè aquesta nova València, femenina i jove als seus 2000 anys, sorgisca, i com més aviat millor.
Moltes gràcies.

P.d.- Discurs que en nom dels militants de la ciutat València ha llegit Josep Aparicio al 1er Congrés d'Iniciativa.