4/12/08

Coherència

Notícia apareguda avui al Levante-Emv.
Alcaldes del Partit Popular de diverses comarques valencianes han acollit amb satisfacció el Fons Estatal d'Inversió Local, que preveu un total de 8.000 milions d'euros, dels quals 864,5 corresponen a municipis valencians. Això és així, a pesar que la posició oficial del partit és restar importància a les ajudes i criticar-les. La direcció valenciana del PP considera que el fons és "un colp molt dur" a la seua estratègia d'atac al president José Luis Rodríguez Zapatero. Ahir mateix va posar en marxa tota la seua maquinària per a aconseguir que, des dels ajuntaments governats pel PP es reste importància a les ajudes, informa Laura Sena. D'esta manera, va enviar ahir als alcaldes populars un argumentari per a criticar públicament el pla, com també mocions tipus que hauran de plantejar en els plens. Contradictòriament, la direcció del PP els va recomanar acollir-se i tramitar les ajudes encara que "no cal donar massa publicitat al tema ni als projectes".En l'argumentari, el PP reconeix que encara no ha decidit el sentit del seu vot en el Congrés, encara que considera el pla "absolutament insuficient" i "un pegat". En el document es critica que no resol els "problemes estructurals" dels ajuntaments des de fa 30 anys, ja que no modifica el sistema de finançament local. També es protesta perquè "no arreplega les reivindicacions de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies aprovades per la unanimitat de tots els grups" i margina a les entitats supralocals. També s'incidix que el pla no ajuda a les dificultats de pagament dels consistoris als seus proveïdors, la majoria pimes, ni tampoc "garantix" que els ajuntaments puguen "mantindre els seus compromisos de gasto social" ja que només finança inversions.
(...)
Per la seua banda, l'alcaldessa de València, Rita Barberá, que rebrà tres vegades el seu pressupost d'inversions per al 2009, va reiterar ahir la postura oficial de què és "un mer pegat", i el portaveu del PP en les Corts, Ricardo Costa, va repetir això del pegat i va dir que Rodríguez Zapatero hauria de "treballar en la solucions i no aplicar pedaços".
- Des d'Iniciativa de la ciutat de València ens preguntem quin tipus de personalitat tenen els alcaldes populars que necessiten un argumentari fet a corre-cuita per saber què dir, com i quan respecte a decisions que afecten de manera tan directa els seus municipis. Els alcaldes i càrrecs locals es deuen als seus ciutadans, i no a les direccions dels seus partits.