2/12/08

Igualtat d'aparador


Iniciativa del Poble Valencià ha criticat l'aprovació, divendres passat, i amb el suport de PP i PSOE del II Pla d'Igualtat de l'Ajuntament de València. Iniciativa considera que es tracta d'una mera política d'aparador, encaminada més a fer propaganda que a establir mesures reals que impulsen la igualtat entre homes i dones.
Per a la responsable de polítiques socials d'Iniciativa Reyes Matamales "s'ha creat un pla sense mesures rellevants, amb un pressupost irrisori i en què no s'aborden solucions per lluitar contra la violència de gènere". "Les escasses actuacions que s'han posat en marxa ho fan externalitzant els serveis, beneficiant a empreses privades que busquen més la rendibilitat econòmica que l'ajuda social. Una clara prova d'açò són els Punts de Trobada Familiar on el personal no està qualificat i les seues condicions laborals són precàries. Eixa és la situació real que es deriva de plans com l'aprovat en el dia de hui, buits de contingut i amb nul·la efectivitat per a la població a la que van dirigits", ha assegurat Matamales.
"Des d'Iniciativa reclamem que es faça una vertadera planificació en polítiques sobre la dona des de l'Ajuntament de València, que es tinguen en compte les propostes dels distints col·lectius de dones de la ciutat i que s'aborde la lluita contra l'eradicació de la violència de gènere i el tractament de les seues víctimes com una prioritat amb recursos econòmics suficients".