28/1/09

De nou la subestació

Iniciativa del Poble Valencià ha expressat la seua preocupació per la reobertura de la Subestació de Patraix acordada mitjançant resolució judicial a sol·licitud de Red Eléctrica Española i avalada per la Delegació del Govern.

Per al portaveu al Cap i Casal de la formació ecosocialista, Miquel Real “la deixadesa de les administracions ha permés esta resolució judicial. Entenem que no s’ha fet tot el possible per a evitar la reobertura i tampoc veiem voluntat política, més enllà de les declaracions d’intencions, de traslladar la subestació elèctrica de Patraix”.

La subestació va ser clausurada per ordre municipal després de l’explosió que va patir el 15 de maig de 2007 i que va provocar l’angoixa dels veïns. Ara, la sensació d’impotència s’estén davant la posada en funcionament de les seues instal·lacions, decidida per un Jutge en base a suposades necessitats de subministrament elèctric derivades de les avaries i mal estat de funcionament de la subestació de Torrent-Nou Moles. “Resulta, doncs, que els veïns de Patraix tornen a estar en perill degut a la imprevisió i la falta d’inversions de les empreses elèctriques en la necessària renovació dels seus sistemes de producció i distribució d’energia”, ha declarat Real.
“Des d’Iniciativa apostem per la sostenibilitat ambiental, i per això donem suport a totes les accions dels veïns de Patraix en defensa de la seua seguretat i, alhora, exigim als poders públics que, en defensa dels interessos generals, obliguen a les empreses elèctriques a acoblar la seua activitat als nivells demodernitat, qualitat i seguretat que desitgem els ciutadans”, ha finalitzat el portaveu local d’Iniciativa.