8/1/09

Salut a Benimaclet

Iniciativa del Poble Valencià ha denunciat hui que, de nou, en els pressupostos de la Conselleria de Sanitat per al 2009 deixen fora la construcció del nou centre de salut del Barri de Benimaclet de València.

En l’actualitat, el Districte de Benimaclet compta només amb un centre de salut per a una població superior a 30.000 persones. L’any 2007 es va arribar a un acord entre l’Ajuntament de València i la Conselleria de Sanitat per a la ubicació de la nova instal·lació que és necessària des de fa anys. Com a única actuació fins ara per resoldre els dèficits d’atenció sanitària de Benimaclet, la Conselleria de Sanitat va instal·lar, a principis de 2007, un cartell informatiu en el solar de la confluència de l’Avinguda Alfahuir i el Carrer Dolors Marqués anunciant la “pròxima construcció” d’un nou centre de salut.

Segons ha fet públic el coordinador local d’Iniciativa a València, Miquel Real, el 2009 tampoc serà l’any que vorà la llum perquè els pressupostos de la Conselleria de Sanitat només preveuen 100.000€ per a la construcció d’aquest centre de salut, “la mateixa quantitat pressupostada en els exercicis de 2007 i de 2008”, apunta Real, “quantitat ridícula que, a més, tampoc no s’ha invertit i que, per tant, no se sap on ha anat a parar”.

“La Conselleria de Sanitat enganya constantment als veïns de Benimaclet, anunciant dates de finalització d’una obra que encara no s’ha iniciat i, a canvi, no pressuposta els diners necessaris per dur a terme una infraestructura tan necessària per a la salut i la qualitat de vida dels ciutadans”, afirma Miquel Real. La pròpia Conselleria de Sanitat, a través del Director General de Règim Econòmic, Eloy Giménez, va anunciar que el centre estaria conclòs el 2009, ajornant després aquesta data al 2010. “En vista dels pressupostos actuals -opina Real- caldrà posposar-la al 2011”. A més, en opinió d’aquest dirigent, resulta insultant la passivitat de
l’actuació municipal, ja que l’Alcaldessa de València, Rita Barberá, permet aquest menyspreu cap als habitants d’un barri de la seua ciutat mentre per altres coses es mostra altament reivindicativa. “Sembla que els problemes reals dels ciutadans de València, com els sanitaris o els derivats de la nefasta aplicació de la Llei de Dependència, no preocupen l’Alcaldessa”, ha conclòs Miquel Real.