31/1/09

Compromís a Navarra

Una delegació de Compromís pel País Valencià, encapçalada pel diputat del Bloc Josep Maria Panyella, la diputada d'Iniciativa Mireia Mollà i el portaveu d'Iniciativa Paco Garcia, han assistit hui al primer encontre amb Nafarroa Bai a Pamplona.



A la reunió de treball en la seu de Nafarroa Bai han assistit per part navarresa el portaveu del grup parlamentari i líder d'Aralar Patxi Zabaleta i el diputat Koldo Amezketa, membre del PNV. Segons Josep Maria Panyella "amb este primer encontre hem assentat les bases per a una col·laboració que reforce el treball de les formacions polítiques que representem una alternativa al bipartidisme".



Per al portaveu d'Iniciativa i també coordinador de Compromís a les Corts, Paco Garcia "l'estructura de Nafarroa Bai i els resultats que han assolit són un exemple de com articular el tercer espai polític. L'esquerra i el nacionalisme ha assolit a Navarra un pes important gràcies a la unió de diverses forces polítiques, eixa és la mateixa línia que nosaltres des de Compromís volem portar endavant".



En acabar la reunió de treball la delegació de Compromís ha sigut rebuda per la presidenta del Parlament Navarrés Elena Torres Miranda que els ha acompanyat en una visita a l'edifici i els ha explicat el funcionament de la institució que ella presideix. Per a Mireia Mollà "el Navarrés és un exemple de com a de funcionar el parlament, a Navarra existeix una veritable separació de poders entre l'executiu i el legislatiu no com al País Valencià on el govern del PP actua com si les Corts fora una conselleria més. Una de les qüestions que destacaria del Parlament Navarrés és la voluntat de la presidència de què totes les formacions estiguen veritablement representades i així fins i tot les més minoritàries tenen algun representant a la Mesa, cosa que a Compromís se'ns ha negat a les Corts".



Finalment els membres del Compromís han realitzat un encontre amb el grup municipal de Nafarroa Bai a Pamplona on han realitzat una visita a l'Ajuntament acompanyada per la portaveu del grup Uxue Barkos. El funcionament del model de Nafarroa Bai, circumscrit també a nivell municipal ha sigut un altre dels aspectes destacats per Compromís.