13/1/09

Escolarització a Russafa



El coordinador local de València, Miquel Real, alerta sobre els problemes d'escolarització d'estudiants de Russafa si es tanca l'IES Blasco Ibáñez

Iniciativa del Poble Valencià de la ciutat de València ha denunciat hui que, de confirmar-se la reconversió de l'IES Blasco Ibáñez en un Institut Superior de Formació Professional, centenars d'estudiants del barri de Russafa tindran problemes d'escolarització. "Segons la informació que aporten sindicats de l'ensenyament, la Conselleria d'Educació té previst tancar l'IES Blasco Ibáñez i reconvertir-lo en un centre de Formació Professional. Amb aquesta decisió, tots els estudiants d'ESO i Batxillerat d'aquest institut s'hauran de traslladar a altres centres a partir del pròxim curs acadèmic", segons ha declarat el coordinador local d'Iniciativa a València Miquel Real.

"El problema no és la concreció del mapa escolar, que ningú nega que és competència de la Conselleria, sinó la prepotència i unilateralitat amb què actua, sense atendre la comunitat escolar, ni escoltar l'opinió de Sindicats, agents socials, etc", apunta Miquel Real.

Iniciativa del Poble Valencià recorda que l'any passat ja es va produir una situació semblant quan la Conselleria dirigida per Font de Mora va suprimir totes les unitats d'ESO i Batxillerat de l'IES 27 i les va traslladar a l'IES 26, sense consultar ni informar prèviament als respectius Consells Escolars ni als equips directius, cosa que causà un fort malestar en tota la comunitat escolar dels dos centres per la política de fets consumats que practica la Conselleria.

"De confirmar-se aquesta nova decisió de la Conselleria d'Educació, a més del perjuí causat als estudiants del barri de Russafa, que hauran d'escolaritzar-se en uns altres instituts de la zona amb les molèsties i massificacions fàcilment previsibles, es consumaria de nou la política de menyspreu per la participació que ha caracteritzat les actuacions de Font de Mora els últims anys. Política que, a més de la repercussió en l'alumnat, afectaria a la situació del professorat del centre que es trobaria en una gran inseguretat respecte al destí laboral del curs pròxim".

Miquel Real ha reclamat que, "ja que aquesta actuació alteraria el mapa escolar de la ciutat i, per tant, l'adscripció de centres de primària als respectius Instituts de Secundària, és preceptiu que el Consell Escolar Municipal informe sobre aquesta modificació de l'escolarització de la ciutat", motiu pel qual aquest dirigent ha sol·licitat una reunió urgent d'aquest òrgan alhora que ha demanat a la Conselleria d'Educació que aclarisca les seues intencions al respecte i que, tant en aquesta com en altres actuacions semblants, consulte als interlocutors legalment establerts, la Junta de Personal Docent i la Mesa Sectorial d'Educació.